Приклучоци за предзагревање на дизел долго време

2022-03-10


Наприклучоци за предзагревање на автомобил со дизелнемојте редовно да го менувате циклусот, само кога компонентата е неисправна или не работи правилно, потребно е да се открие. По завршувањето на тестот, неопходно е да се користат севкупни мерки за замена. Повеќето услови, доколкуприклучок за предзагревањее скршен, индикаторот за предзагревање во контролната табла во нормална состојба исто така може да се свикува. Или при ниска температура, моторот е многу тешко да се запали, а таквата појава веројатно ќе има и проблем со дефект во системот за предзагревање.

Приклучоците за предзагревање се еден од системите за автоматско палење, предгреење, попознато како електрични приклучоци, субвенционен грејач кој користи субвенции во процесите на стартување на дизел моторот. Следете го времето на загревање на електричниот коноп приклучок, може да вклучува бавен и многу брз тип електрични приклучоци. Според материјалот, може да се вклучат метален електричен приклучок и керамички електричен грејач.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy