Примена на дизел светлечки приклучок

2023-06-06

Дизел светлечкиот приклучок е електротермички уред кој се користи за обезбедување дополнителна помош при согорување на дизел моторите при ладно палење. Под одредени услови, како што се рестартирање по ладна средина или по долго стопирање, на дизел моторот може да му треба подолго време за сам да го запали горивото. Дизел-сјајните приклучоци ја зголемуваат запаливоста на горивото со загревање на воздухот во комората за претходно загревање пред ладилникот за воздух за полнење, со што моторот е полесен за палење и работа.

Дизел светлечките приклучоци имаат широк опсег на апликации и се користат во речиси сите дизел мотори. На пример, за големите камиони, автобусите, земјоделските, градежните и индустриските машини, бродовите и генераторите и дизел автомобилите, се потребни дизел приклучоци за да го одржуваат моторот непречено да работи. Тие исто така го спречуваат палењето на дизел моторот и ги намалуваат емисиите на штетните емисии, заштедувајќи гориво и намалувајќи ги негативните влијанија врз животната средина.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy